Inkomensbeheer

Inkomensbeheer in de regio Utrecht nodig? Inkomensbeheer (ook wel genoemd budgetbeheer) is er voor iedereen die moeite heeft om goed met geld om te gaan. Dit kan het geval zijn bij wisselende of weinig inkomsten, schuldenproblematiek of bij mensen met psychische problemen. Net als bij beschermingsbewind, zorgt Het Groene Hart bewindvoering dat al uw rekeningen op tijd betaald worden. Er is een groot verschil met bewindvoering: er hoeft geen aanvraag gedaan te worden bij de rechtbank.
Doordat ieder mens verschillend is en iedere situatie anders is, zijn er verschillende manieren van beheren.

Hoe werkt inkomensbeheer?
Eerst komen wij bij u voor een intakegesprek om uw financiële zaken door te nemen. Samen met u wordt een overeenkomst getekend. Deze overeenkomst wordt pas getekend, als wij samen een goed gevoel bij onze samenwerking hebben. Er zijn twee soorten inkomensbeheer deze worden hieronder beschreven.

Inkomensbeheer basis:
In dit pakket openen we een beheerrekening waarop uw inkomsten gestort worden en de vaste betalingen betaald worden. We zorgen dat u iedere week een bedrag aan leefgeld krijgt. Ook zorgen we dat het postadres bij instanties gewijzigd wordt.

Inkomensbeheer extra
De extra vorm is bedoeld voor clienten die verregaande hulp nodig hebben bij het regelen van het budget, inkomensreparatie en contacten met instanties. Naast de vaste lasten worden door ons ook alle openstaande rekeningen (schulden) van de cliënt in kaart gebracht. In geval van schulden zal met schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders contact worden gezocht voor het treffen van een passende regeling. Ook helpen wij u bij het aanvragen van uitkeringen en toeslagen.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier en ik neem spoedig contact met u op.