Budgetcoaching

Budgetcoach nodig in Utrecht en de regio? Een budgetcoach is een hulpverlener voor mensen die hun financiële huishouding niet op orde hebben en die daar hulp bij kunnen gebruiken. Een budgetcoach werkt voornamelijk preventief. Hieronder leest u wat een budgetcoach allemaal kan doen, voor wie het bedoeld is en hoeveel tijd het kost. Het groene hart bewind heeft inmiddels ruime / jarenlange ervaring in budgetcoaching en kan u hier goed bij helpen.

Wat doet een budgetcoach?
Een budgetcoach treedt op als een tijdelijke steun en toeverlaat, en creëert overzicht in uw inkomsten en uitgaven. Je ziet dat mensen soms het overzicht kwijt zijn van hun financiële situatie. Vaak zijn mensen een bepaald uitgavenpatroon gewend. Maar een situatie kan veranderen door allerlei omstandigheden zoals bv werkeloosheid, ziekte, scheiding of andere omstandigheden. De budgetcoach brengt het allemaal helder in beeld. Heel vaak is dat al voldoende en zien mensen zelf al wat en hoe ze dat kunnen veranderen. Ook leert de cliënt hoe een goede thuisadministratie wordt opgezet.

Wie kunnen er hulp vragen?
Het is verstandig om een budgetcoach tijdig in te schakelen. Dat helpt om grote problemen als schulden te voorkomen. Zowel jongeren, volwassen als ouderen (die hun kinderen willen ontlasten) kunnen bij een budgetcoach terecht.

Hoeveel tijd heeft u meestal nodig?
Als het gaat om het creëren van een overzicht is dat vaak binnen drie uur te organiseren. Komen er problemen bij. Bv als er rekeningen niet meer betaald worden en/of er schulden zijn dan is er meer tijd nodig. Er kan dan gekeken worden of de cliënt in aanmerking komt voor de schuldhulpverlening.  Indien nodig komt er een vervolgafspraak. Dit is vaak niet nodig maar kan soms wel erg belangrijk zijn.

Het Groene Hart streeft altijd naar het doel dat u zelfstandig verder kunt met uw (financiële) administratie. Tenslotte is het voorkómen van schulden, beter dan het genezen daarvan.

Wat kost een budgetcoach?
Het intake gesprek is gratis.
Het uurtarief is € 80,- excl. BTW

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier en ik neem spoedig contact met u op.