Bewindvoerder Woerden

Opzoek naar bewindvoerder Woerden? Bent u, door ziekte, een verstandelijke handicap, verslaving, psychische problemen, dementie, schulden of een andere reden, niet meer in staat om zelfstandig financiële beslissingen te nemen, dan kunt u door de Rechtbank onder beschermingsbewind geplaatst worden. Beschermingsbewind is geen schuldhulpverlening. Sterker nog er hoeft helemaal geen sprake te zijn van schulden. Beschermingsbewind moet worden aangevraagd bij de Kantonrechter en is bedoeld om de persoon die onder bewind geplaatst wordt te beschermen.

Het Groene Hart Bewind is actief in Woerden en kan u helpen bij de aanvraag en uitvoering. Het Groene Hart Bewind heeft contacten met verschillende (overheid) instanties in de regio Woerden om ervoor te zorgen dat u weer snel financieel overzicht heeft.

De bewindvoerder zorgt o.a.voor:

  • Doorvoeren van betalingen
  • Behandelen van post
  • Aanvragen van toeslagen
  • Belastingaangifte

Als bewindvoerder moeten wij jaarlijks verantwoording afleggen bij de Kantonrechter over de genomen beslissingen.

Wilt u snel weer financieel overzicht, een persoonlijke, vertrouwelijke en discrete behandeling, kies dan voor Het Groene Hart Bewind.Neem voor meer informatie over de werkwijze en tarieven of voor het maken van een afspraak, contact op via het contactformulier.

Inkomensbeheerder Woerden
Bent u wel in staat om zelfstandig financiële beslissingen te nemen, maar heeft u moeite om goed met geld om te gaan, ook dan kan Het Groene Hart Bewind mensen uit de regio Woerden helpen. De inkomensbeheerder Woerden zorgt ervoor, dat uw rekeningen op tijd betaald worden. In tegenstelling tot beschermingsbewind hoeft inkomensbeheer niet te worden aangevraagd bij de Kantonrechter. 

Tijdens het intakegesprek bij u thuis, neemt de inkomensbeheerder gericht op de regio Woerden de financiële zaken met u door. Dan wordt er gekeken bij welke financiële zaken u hulp kunt gebruiken. Samen met u wordt bepaald welke vorm van inkomensbeheer het beste bij u past, inkomensbeheer Basis of inkomensbeheer Extra.

Inkomensbeheer basis
Uw inkomsten komen binnen op een nieuw te openen beheerrekening. Hier worden door de inkomensbeheerder uw vaste lasten van betaald en ontvangt u wekelijks een bedrag aan leefgeld. Ook wordt geregeld dat uw post binnenkomt bij de inkomensbeheerder. 

Inkomensbeheer extra
Ook hier komen uw inkomsten binnen op een nieuw te openen beheerrekening. Hiervan worden uw vaste lasten betaald. Wanneer blijkt dat u schulden hebt, zal de inkomensbeheerder proberen om een passende regeling te treffen met uw schuldeisers. Ook wordt gekeken of u recht hebt op een uitkering en toeslagen. Waar mogelijk zullen deze worden aangevraagd.

Wilt u meer weten over de werkwijze van de inkomensbeheerder Woerden, over de kosten van budgetbeheer of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op via het contactformulier.